Vaskeposer til syntetiske klær

Vasking av klær laget av syntetiske fiber bidrar til utslipp av mikroplast. Hver gang du vasker et plagg laget av syntetisk materiale som fleece, akryl og polyester, løsner mer enn 1900 små plastpartikler og blir med skyllevannet ut i havet. Desto løsere stoffet er vevd, desto mer mikrofiber slippes ut ved vask. Bli bevisst på hva slags type klær du kjøper, se på innholdsfortegnelsen og velg helst bort klær med syntetiske fiber.

Hvis du likevel har anskaffet deg disse plaggene, vurder å vaske dem sjeldnere, tørk vekk flekker og luft dem i stedet for å vaske.

Pass på å rengjøre filteret i vaskemaskinen, gjerne rundt ti ganger pr år.

Det har nå kommet på markedet en filterpose som du kan bruke til å vaske disse syntetiske plaggene i: Guppy friend. Guppy Friend er et produkt som er utviklet av kampanjen: Stop Micro Waste, et tysk non-profit selskap, grunnlagt av en gruppe surfere og naturelskere. Følg instruksen: fyll posen bare halvt full og ikke skyll den etterpå! Ta ut partiklene og legg dem i søpla. Posene kan kjøpes på Kid interiør butikker.

guppyfriend

Tekst: Kirsti Opstad

KILDER:

https://www.kid.no/interioer/diverse-smaaartikler/guppyfriend-vaskepose/

http://guppyfriend.com/en/

https://www.framtiden.no/gronne-tips/fritid/slik-kutter-du-utslipp-av-mikroplast.html

https://myplasticfreelife.com/2017/07/review-guppy-friend-microfiber-catching-laundry-bag/

 

2 kommentarer

  1. Sorry, denne posen funkar ikkje for meg. Keisarens nye klede! Eg har brukt posen i eit halvt år, og har brukt han til all syntetisk vask. Men det ligg ingen ting att i posen, ikkje på stoffet, og ikkje har det samla seg noko inni saumane.

    Liker

Legg igjen en kommentar