Lysaksjon: Nei til Plast. Ikke kast

 

image1

Velkommen til lysmarsj for miljøet. Arrangementet starter på Hvaltorvet kl. 1900 onsdag 7. mars. Ungdommer fra Naturvernforbundet og Turistforeningen vil holde korte appeller. Deretter blir det lysmarsj til Sandefjord kirke der den avsluttes med klokkespill fra Kirketårnet.

Sandefjord Søppelplukkerlag har tatt initiativ til lysmarsjen. Vi samarbeider med Naturvernforbundet og Turistforeningen. Vi oppfordrer alle til å ha på seg gule vester og ta med en lyskilde som lommelykt eller mobiltelefon.

Sandefjordsfjorden renses for ca 200 millioner kroner. Vi kan ikke fylle fjorden med plast og søppel. Søppelplukkerlaget har i år allerede plukket mange sekker ved sjøkanten i sentrum. Etter dager med mye vind kan vi plukke 2 sekker med plast på en dag. Til sammen har Søppelplukkelaget i 2017 plukket 444 sekker i kommunen. Vi vil 4. april arrangere en søppelplukkeraksjon langs sjøkanten i sentrum.

Plastproduksjonen øker i omfang, det gjør også plastsøpla og mikroplasten. Dette er i ferd med å utvikle seg til en av våre største miljøkatastrofer.  Bildekk og fortballbaner er også en stor kilde til mikroplast i havet. I flere norske byer er det nå funnet mikroplastplast i drikkevannet. Mikroplast truer vannet vi drikker og sjømaten vi spiser.

Med oppropet vårt ”Nei til plast. Ikke kast ”, ønsker vi å sette søkelyset på bruk av plastposer, emballasje av plast og all villplasten som vi finner både på sjø og land. Plastforbruket må reduseres. Vi ønsker miljøvennlige poser og emballasje. Næringsliv, kommunen og hver enkelt av oss må ta ansvar for å begrense plastbruk . Vi må plukke opp plast og søppel i våre nærområder og når vi er på tur ved sjøen eller i innlandet. Plast ødelegger naturopplevelsen og truer dyrelivet.

Alle må bidra til å snu plastforsøplingen. Vi kan ikke overlate til neste generasjon å rydde opp. Vi ønsker en grasrotbevegelse og håper mange i Sandefjord blir med oss i Lysmarsjen 7. mars.

image1Lymarsjkommiteen, fra venstre: Gyrid Hasaas, Turid Bøen Liverød, Kirsti Opstad og Rannveig Horntvedt.

Tekst og foto: Gyrid Hasaas

Arrangementet finner du facebook:

https://www.facebook.com/events/1435986149856736/

 

Reklamer

2 kommentarer

  1. Tusen takk Gyrid for riktig godt innlegg om lysmarsjen og bakgrunnen for den !! Svært mange ønsker å redusere blastbruken og plastforsøplinga på land og i vann!
    Håper riktig mange viser sitt ståsted ved å være med i marsjen for en ren bærekraftig natur!!
    Viktig å mobilisere mot unødvendig plastbruk og plastforsøpling NÅ!

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s