Dugnadsånden blomstrer i Sandefjord

Mange strender og områder langs Sandefjordsfjorden er nå ryddet. Søppelplukkerlaget arrangerte aksjon langs sjøkanten i sentrum 19. april. Denne gangen var det mindre søppel langs sjøkanten. Vi har tidligere plukket en søppelsekk pr uke på en strekning på 100m. Det aller meste av det vi plukker er makro- og mikroplast.

I løpet av våren har de fleste strender i Sandefjord blitt ryddet. Det har vært lite snø og mye fint vær, og mange har tatt turen til strendene for å rydde. Søppelplukkerlaget har i løpet av denne våren plukket søppel på 21 store og små strender  på Østerøya og Vesterøya. Etter hvert har også politikerne engasjert seg. Høyre har invitert til strandplukking og utfordret KRF.

Tirsdag 2. mai dro 8 søppelplukkere til Yxneøy, i dette området er det flere strender.  Vi rydda Søndre- og Nordre Truber. Det ble en fangst på to sekker med plast og en del skrot. Første stopp var stranda på Flautangen, her var det ikke noe søppel. Vi møtte mange turgåer som roste oss for innsatsen og som fortalte at de også plukket søppel på strandturene.

Det er nå mye mindre søppel langs strendene og sjøkanten enn tidligere. Det er mange faktorer som har bidratt til mindre søppel.  Vår lokalavis Sandefjord Blad har hatt flere innlegg om plast og søppelrydding som har inspirert flere til dugnad,  vi tror også at Facebook er viktig for å markedesføre aktiviteten i Søppelplukkerlaget og inspirere andre til å rydde. Sandefjord søppelplukkerlag har en engasjert, kreativ  og sosial leder som har god kontakt med media og inspirert både vår dronning og kronprinsesse til søppelplukkerdugnad ved sjøkanten. Dette inspirer til dugnadsånd i kommunen.

Det viktigste er alle de engasjerte søppelplukkerne som gjør en fantastisk dugnad både ved sjøen og på land. Dette er hverdagshelter.

Tekst og foto Gyrid Hasaas

IMG_1809

IMG_1810

Søppelfangsten etter dugnaden. Mye mindre søppel enn forventet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s