Sjønær aksjon i Sandefjord

Søppelplukkerlaget møttes på Kurbadet til en aksjon langs sjøkanten i sentrum av Sandefjord,  en strekning på ca. 2,5 km, fra den lille stranda på Stub til  Fjellvik motorbåtforeningen. Vi tok også med oss søpla i  Badeparken og i gatene nær sjøkanten. Hold Norge rent hadde spandert nye solide hansker til aksjonen som også var  miljøvennlig produsert.

Vi var 17 personer som deltok på dugnaden.  Vi organiserte oss i 5 lag. Vi plukket tilsammen 11 store søppelsekker og en pose.  Dette fant vi: plast, isopor, emballasje, qtips, korker,sneiper, sugerør mm.

Etter dugnaden møttes vi på Kurbadet til lunsj med pølser, kaker og kaffe.  Skjeggerød sponset  pølsene, og Meny kakene.  Sandefjord blad dekket aksjonen med en hederlig omtale i avisen dagen etter. Askjonen ble registrert på nettsidene til Hold Norge Rent.

Vi hadde en lignende aksjon våren 2016. Sandefjordsfjorden skal renses opp i løpet av 2017, synd hvis den fylles med plast. Derfor ønsker vi at dette skal bli en aksjon som vi arrangeres hvert år.

Tekst Gyrid Hasaas og Kirsti Opstad

Foto: Gyrid Hasaas og Rannveig Horntvedt.

Bilde 22.04.2017 klokken 07.40IMG_1787

 

IMG_1789

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s