Tenk globalt, bli med på dugnad lokalt!

Det er mange som er opptatt av plastforsøpling. Likevel flyter plastsøpla både på sjø og land. Sandefjord søppelplukkerlag har som mål å gjøre Sandefjord til Norges reneste kommune. Her gjør mange ivrige plukkere en kjempeinnsats både langs sjøkanten,  i friområder, langs gater og veier. Skal Sandefjord bli Norges reneste kommune, må enda flere engasjere seg i sine nærområder.

I Kilenområdet i Sandefjord har mange tatt ansvar. Noen har valgt å være medlem i Sandefjord søppelplukkerlag, og andre ønsker  å være  uorganisert og plukker søppel i nærområdet. Vi er til sammen 8 aktive plukkere som bor i Kilen og som er organisert i Søppelplukkerlaget. Vårt mål er en renere fjord og sjøkanten fri for søppel. Vi er morgenbadere og ønsker ikke å bade i plast og annen søppel.

Kilen ligger ved sjøkanten. I et område på ca. 100 meter plukker vi jevnlig søppel og registrer fangsten. Fra 1. januar i år til 1. april har vi plukket i gjennomsnitt en stor søppelsekk vesentlig med plast hver uke. Plasten som blir plukket i dette området er det samme som Hold Norge Rent har registrert : Udefinerbar plast, isopor, Q-tips, tauverk, korker, sigaretter og masse små plastbiter.

I 2016 hadde vi en vellykket aksjonsdag langs sjøkanten og nærliggende områder i sentrum. Vi arrangerer ny aksjon 19.april og håper mange stiller på dugnaden. Denne våren foregår det en omfattende opprensing av Sandefjordsfjorden, vi ønsker ikke at fjorden skal fylles med mengder av plast og annen søppel.

For å nå vår målsetting  om en renere by MÅ alle ta ansvar.  Vi oppfordrer Sandefjordinger til en dugnad for å bli kvitt søpla både på sjø og land.

Tekst og foto: Gyrid Hasaas

img_1009

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s