Rydd en strand i høst

holdnorgerenthost

Hold Norge Rent har i flere år organisert en strandrydderdag om våren. Med støtte fra Miljødirektoratet lanserer Hold Norge Rent i år en ny landsomfattende ryddedugnad som har fått navnet «Hold høsten ren». Dugnaden finner sted 12. – 18. september og arrangeres i forbindelse med den internasjonale strandyddedagen som i år finner sted lørdag 17. september.

Det er organisasjonen Ocean Conservancy som  inviterer til International Coastal Cleanup for 31. gang, og i år er også Hold Norge Rent med på denne verdensomspennende dugnaden.

Hvorfor rydde om høsten?
Avfall kommer dessverre på avveie i naturen året rundt, og det er viktig å rydde før vinteren. Søppel som blir liggende, brytes ned til små biter som blant annet blir vanskeligere å rydde når våren kommer. Rydding om høsten beskytter også dyrelivet og bidrar til nødvendig opprydding før neste års hekkesesong.

Mer om aksjonen:
http://holdnorgerent.no/ryddenstrand/

Hold Skagerak Ren har ryddeaksjoner i Vestfold og Telemark. Den foregår 30. september. Mer info:

https://www.facebook.com/events/173566956405071/

Strandrydding i Sandefjord

Flere av medlemmene i Sandefjord søppelplukkerlag har vært ute og rydda strender. Neste år kan vi kanskje lage en felles aksjon?

Bilder fra plukking på Tangen, på strendene i sør og øst, og Tangenbukta. Strendene var ganske søppelfrie, mens bukta var full av bittesmå plastbiter fra plastposer og tauverk. Mye var gjemt inni tang og vanskelig å få med seg.

Tekst og foto: Kirsti Opstad

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s